Maximera er försäljning på Amazon

Levantou hjälper företag att maximera sin försäljning på Amazon. Amazon som e-handelsplattform växer i rekordfart. Här finns en enorm möjlighet att driva intäkter och nå nya marknader.
Sälja på Amazon

Sälja på Amazon

Vi som driver Levantou har själva startat varumärken utanför Amazon, i traditionell kanal med distributörer och återförsäljare. Vi har blivit experter på Amazon samtidigt som vi fortsätter att hantera vår traditionella kanal.

För våra kunder är det viktigt att den traditionella kanalen inte tar skada av en lansering på Amazon. De utmaningar våra kunder står inför kan vi på Levantou lättare förstå, tack vare den resa vi själva har gjort.

Vi har praktiskt lärt oss att bemästra plattformen och hjälpt både oss själva och våra kunder att nå försäljningssuccé via Amazon. Vi har bred och praktisk erfarenhet av att bygga, driva och förvalta varumärken både på och utanför Amazon.

Oavsett om ni är ett mindre bolag med unika produkter som ni vill lansera mot en större marknad, eller om ni är ett större bolag som inte vill sälja på Amazon utan snarare ta kontroll över ert eget varumärke och bevaka vad som sker på plattformen så kan vi hjälpa till.

Vi vet vad som krävs inför inträde på Amazon: kontouppsättning, varumärkesregistrering, optimering av produktsidor och annonsering så att dina produkter syns för potentiella kunder, lansering samt löpande strategi, underhåll och varumärkesbevakning.

Våra tjänster för Amazon-försäljning

  1. Försäljning
    Vi registrerar ert varumärke på Amazon, bygger upp era produktsidor och optimerar dem för maximal synlighet och försäljning.
  2. Strategi
    Är ni ett större bolag som är osäkra på om Amazon är rätt plattform för er? Funderar ni på hur er traditionella kanal skulle påverkas? Behöver ni hjälp att analysera huruvida ni ska använda Amazon som ett varumärkesbyggande skyltfönster eller som en intäktsbringande säljkanal? Oavsett vad det är för strategisk fråga det handlar om, kopplat till Amazon, så hjälper vi er.
  3. Bevakning
    Många företag är inte medvetna om att deras produkter redan finns till försäljning på Amazon. Vi utför bevakning mot piratkopior av era produkter och rapporterar samtliga säljare på Amazon som erbjuder en produkt från ert varumärke, vilka pris de erbjuder och deras kontaktuppgifter.

Bokföring för försäljning på Amazon

Många svenska amazonsäljare söker efter en byrå som kan hantera bokföring för försäljning på Amazon, internationell skatt och moms.

En allmän uppfattning är att det inte finns någon som specialiserat sig på detta område. Det gör det visst.

Bokföringsbyrån Ekonomistyr har en spetskompetens när det kommer till bokföring på Amazon. Vårt samarbete med Ekonomistyr, gör att vi kan leverera en komplett helhetslösning till skillnad från andra byråer. Synergieffekten via våra systerbolag gör oss unika och ger oss möjlighet att agera heltäckande partner, från analys, strategi och optimering till bokföring, moms och skatt.

Sälja på Amazon i Sverige

Amazon kan kännas komplicerat och det är lätt att göra fel i början, därför ska du anlita en expert på området, som vet hur man utvecklar sin försäljning och når ut med sitt varumärke på nya marknader. Levantou är specialister på försäljning på Amazon och vi vet vad som krävs för att lyckas på denna väldiga plattform.

Amazon etablerade sig i Sverige hösten 2020. Till skillnad från många andra länder har den svenska marknaden stor konkurrens inom e-handeln. Många svenska detaljhandelsföretag ligger i framkant när det gäller direktförsäljning via internet och har etablerade kundrelationer. Därför har det tagit lite längre tid för Amazon att nå ut i Sverige jämfört med andra länder. Det är inte ovanligt att det tar lite tid för marknaden att mogna och ser vi hur det gått när Amazon lanserats på övriga marknader kan vi konstatera att det på sikt kommer att vara en otroligt viktig plattform att finnas och synas på.

Intresset för svenska Amazon ökar, i snitt har webbplatsen haft 14 miljoner besökare per månad det första kvartalet 2022, potentialen är enorm.

I Tyskland och Storbritannien, där Amazon gjorde sitt intåg 1998, står Amazon idag för en marknadsandel på 50 % respektive 35 % av online-handeln.

Varje dag upptäcker fler och fler fördelen med att handla från Amazon och konkurrensen om synligheten ökar dag för dag. Antalet varumärken på Amazon utökas ständigt så vänta inte med att lansera dina produkter. Det är klokt att redan nu säkra en plats på västvärldens största e-handelswebbplats.

Sälja på Amazon från Sverige

En av de absolut största fördelarna med Amazon är möjligheten att nå ut till en större målgrupp. I USA sker 60 % av all e-handel via Amazon och i Europa är det Tyskland och Storbritannien som är de största aktörerna. Frankrike, Italien och Spanien är på uppgång och växer fort.

Amazon ger dig möjlighet att nå ut till nya kunder på ett enkelt sätt, inte bara i Sverige utan i Europa och i resten av världen.

Att börja sälja på amazon till en ny marknad

När ett företag vill etablera försäljning på en ny marknad är frågorna många och rädslan för fallgropar stor. Vi på Levantou rekommenderar som första steg, att analysera marknaden för att utröna försäljningspotential och utreda efterfrågan och konkurrens.

Det finns också en del praktiska saker som är viktigt att hålla koll på när det gäller försäljning i andra länder. Du som säljare har ett ansvar att de lagar och riktlinjer som gäller i det landet du vill sälja, efterföljs.

Försäljning av receptbelagda läkemedel, djur eller kopior av andra varumärken är exempelvis inte tillåtet. Utöver det kan det förekomma skillnader mellan olika länder. Vissa produkter kan vara godkända för försäljning inom EU men inte i USA.

Logistik, frakt och leverans

Amazon har en otroligt välutvecklad och effektiv logistikhantering som garanterar leverans samma dag till vissa kunder. Det är en av anledningarna till att e-handelsjätten är så populär.

Som säljare har du två alternativ när det gäller orderhantering. Antingen sköter du detta själv, Fullfilment by Merchant, FBM, eller så låter du Amazon sköta orderhanteringen, Fullfilment by Amazon, FBA. Då slipper du tänka på frakt och returer.

Den snabba leveransen som Amazon utlovar ger en viktig konkurrensfördel. Detta alternativ kräver att du skickar in dina produkter till Amazons lager på den marknad där ni ska sälja samt uppfyller vissa krav vad gäller packning och etiketter.

Om du ska lagra produkter i ett land där Amazon finns så behöver du noggrant se över så du följer aktuella skatteregler. Om du ska lagra produkter i ett EU-land eller i UK så behöver du vara registrerad för moms (VAT) där du håller lager. I USA gäller liknande regler för Sales Tax och i Australien är det GST som man behöver ha koll på. Här finns vi med och ger rådgivning och stöttar.

Kontor

Furubergsvägen 3
429 41, Särö
Sweden

Kontakta oss

+46 (0) 31 309 99 05
info(at)levantou.com