Bevakning på Amazon

Även om ditt företag inte planerar direktförsäljning av egna varor på Amazon finns det anledning att anlita oss på Levantou.

Många företag är idag inte medvetna om att deras produkter redan finns att köpa på Amazon. Det kan handla om återförsäljare som utökat från traditionell kanal till försäljning via plattformen, men det kan också handla om olovlig försäljning eller piratkopiering.

Att ta kontroll och skaffa kunskap om vad som försiggår på Amazon med ditt eget varumärke är väsentligt. Bland annat för att:

  • få överblick över prisbild
  • förhindra spridning av förfalskningar
  • brott mot immaterialrätten

Större bolag som är aktiva på flera marknader och har välkända, attraktiva varumärken bör ha en strategi för Amazon. Vi på Levantou har stor erfarenhet av prisbevakning och varumärkesbevakning på Amazon och hjälper varje månad många kunder med just detta.

Prisbevakning på Amazon

Vi kan hjälpa till att bevaka prisdumpningar av återförsäljare på Amazon globalt.

För dig som bedriver försäljning via återförsäljare med butiker runtom i världen är denna tjänst mycket viktig. Många säljare använder Amazon för att få ut sina leverantörers produkter och vill pressa priserna för att nå så mycket försäljning som möjligt. Att veta vilka av dina produkter som säljs, av vem och till vilket pris är högst intressant för dig och ditt företag.

I vår prisbevakningstjänst får du denna information varje vecka, månad, kvartal eller vad som passar er organisation bäst. Vi redovisar en lista över samtliga säljare som erbjuder en produkt från ert varumärke till ett specifikt pris.

Varumärkesbevakning på Amazon

Vi bevakar och rapporterar om en säljare på Amazon använder ert varumärkesnamn olovligen.

Att det florerar falska produkter på Amazon är ingen nyhet. Det är något som Amazon arbetar hårt för att motverka och de har kommit en bra bit på vägen. Det kan dock vara svårt att skilja en äkta vara från en kopia då förfalskarna är oerhört skickliga.

När vi sköter varumärkesbevakning åt våra kunder skickar vi regelbundet ut en lista på alla butiker som säljer produkter i ert varumärkesnamn. För att få lov att sälja på Amazon måste man vara registrerad vilket gör det möjligt att spåra vem som säljer förfalskningar eller piratkopior och även få kontaktuppgifter till personerna som ligger bakom försäljningen.

Vi på Levantou tar även hand om processen och driver ärendet via Amazon om vi påträffar ett varumärkesintrång på plattformen.

Kontor

Furubergsvägen 3
429 41, Särö
Sweden

Kontakta oss

+46 (0) 31 309 99 05
info(at)levantou.com